Mi a MOME MAG?

A MOME MAG a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Budapesten kívüli campusának terve. A természetbe ágyazódó, azzal harmonikusan együtt létező, leendő szellemi központ. Műhely és közösségi tér, ahol a fókusz a terepmunka mellett a kutatásra és az oktatásfejlesztésre helyeződik. Ahol lehetőség nyílik az egyedi és közös alkotásra, közösségi események szervezésére éppúgy, mint a visszavonulásra és elmélkedésre, mindez egy Balaton-felvidéki, fenntartható gazdaság keretein belül.

A MOME MAG gondolata az egyetemen 2014-ben indult, Balaton-fókuszú kurzusokból született elképzelés, mely a Veszprém-Balaton 2023 program által 2022-ben elindított Balatorium programjához is számos projekttel csatlakozott.
What is MOME MAG?

MOME MAG is a plan of Moholy-Nagy University of Art and Design for a campus outside Budapest. A future intellectual centre embedded in and coexisting with nature in harmony. A workshop and community space where the focus is on field work as well as on research and education development. A place suitable for individual and shared creation, which can host events, but which is equally suited for retreat and reflection. All this on a sustainable farm on the Balaton Highlands.

The idea of MOME MAG was inspired by the Balaton-focused courses of the university introduced in 2014, and through several projects, it is also closely connected to the Balatorium programme launched in 2022 by the Veszprém-Balaton 2023 programme.